אחרי הפוסט של “למה אשתי השתגעה והכינה מרק חומוס?“, הרבה מכן ביקשו את המתכון של המרק,
לכן ביקשתי אותו מחגית והיא הסכימה שאפרסם אותו באתר.
אבל…
אזהרה: הדודות אף פעם לא מגלות באמת איך להכין את המרק המפורסם שלהן.
תמיד יהיה חסר המרכיב הסודי שנותן את הוואוו!
ובכל זאת, המרק הזה מעולה גם ככה.
תהנו 🙂
המתכון של מרק החומוס המפורסם של הדודות (בערך…)
מצרכים:
800 גר חומוס יבש
3/4 קילו דלעת טריה
1 בצל קצוץ
2 כרישות קצוצות
חבילת כוסברה – קצוצה
כף אבקת מרק עוף
פלפל
מלח
כפית כורכום
כף שמן
שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
- שופכים את החומס לסיר עם מים רותחים ושקית אבקת אפיה. כמה דקות לאחר שהמים רותחים לכבות את האש, להוציא את החומוס ולקלף את הקליפות של החומוס מהחומוס.
- להעביר את החומוס המקולף ולבשל אותו עם מים, כף שמן וכפית כורכום במשך שעה בסיר לחץ (או שלוש שעות בסיר רגיל, על אש נמוכה).
- לאחר שהחומוס התבשל, להוסיף את הדלעת, הבצל הקצוץ והכרישה הקצוצה ולהמשיך לבשל על שהדלעת מתחילה להתפורר.
- לעבד את כל רכיבי המרק באמצעות בלנדר יד עד שהמרק מקבל מרקם סמיך ואחיד.
- להוסיף את הכוסברה, המלח, הפלפל ואבקת מרק העוף לפי הטעם, לערבב ולכבות את האש.
- לאכול בהנאה [את זה אני הוספת ר.ה.]
——-
הרבה בריאות ושמחה,
רואי