צבעי מאכל - מה מסוכן ומה בריא לנו ולילדים שלנו

צבעי מאכל - מה מזיק ומה בריא

בסרטון הזה נחשוף את האמת מאחורי הצבעים שמתחבאים באוכל שלנו – ובעיקר במוצרי הילדים: סוכריות, דגני בוקר, חטיפים ומשקאות. 

מה זה בכלל צבע מאכל סינתטי? אילו מהם נחשבים למסוכנים? למה ה-FDA הכריז על מהלך היסטורי לאיסורם? ומהן האלטרנטיבות הבריאות והטבעיות שכדאי להכיר? 

אם אתם הורים, אנשי בריאות, או פשוט רוצים להבין טוב יותר מה אתם מכניסים לגוף – הסרטון הזה בשבילכם.
👉 בסרטון תלמדו:

• אילו צבעים סינתטיים עלולים להזיק לבריאות 

• איך לזהות אותם לפי שמות או מספרי E 

• מה אפשר לשים במקום – בצורה טעימה ובטוחה 

• ואיך אתם יכולים לעשות שינוי כבר היום 

🎯 אל תחכו לרגולציה – צפו בהדרכה כדי לדעת יותר – ידע הוא כוח, וידע על בריאות הוא גם חלק מהבריאות!

צפו בהדרכה:

כדי להתעדכן כשיוצא וידאו חדש, מומלץ להירשם לערוץ בלחיצה על הכפתור >

פרקי ההדרכה וזמניהם

00:00 – פתיחה

1:25 – למי ההדרכה חשובה

1:57 – מה כוללת ההדרכה

2:23 – מה הם צבעי מאכל סינתטיים

3:34 – מה קורה עכשיו בארצות הברית

6:20 – 8 צבעי המאכל שיוצאו משימוש בארה”ב

12:45 – המצב בישראל

14:11 – איך לבחור צבעי מאכל בריאים

19:00 – סיכום והמלצות

מה הם צבעי מאכל סינטטיים

צבעי מאכל סינתטיים הם חומרים כימיים שמיוצרים מתוצרי נפט. כן, נפט! מוסיפים אותם לאוכל כדי שיהיה יותר מושך לעין – כתום יותר, ורוד יותר, או כחול זוהר. אבל הם לא מוסיפים שום ערך תזונתי, ולפעמים הם אפילו עלולים להזיק לבריאות.

לפי ד״ר סדובסקי, רוב בני האדם יסבלו מתופעות “שוליות” כמו אלרגיות, נזלת, כאבי ראש, כאבי בטן, בעיות עיכול, או קשיי נשימה. חשיפה של שנים יכולה לגרום למחלות קשות הרבה יותר.

קהל היעד העיקרי הוא ילדים, למרות שהם הרבה יותר רגישים להשפעות – לרבות החמרה של הפרעות קשב וריכוז

קבלו הדרכה מיוחדת לצפייה + קובץ PDF להורדה:

הנה אמת חשובה ביותר:

לחיות חיים בריאים זה לא רק עניין של כוח רצון.

יש סיבות אחרות שבגללן קשה להכניס הרגלים בריאים לחיים, ובגלל זה אנו עלולים לא להנות מהאנרגיה והבריאות שיכולות להיות לנו.

לדוגמה: דפוסי חשיבה והרגשה שמפריעים להצליח. חשוב ביותר להכיר אותם ולהתגבר עליהם!

בהדרכת וידאו + קובץ PDF שאשלח למייל שלכם, אסביר מה הם ואיך לשנות אותם ולהתגבר עליהם, כדי שיהיה לכם הרבה יותר קל להטמיע הרגלים בריאים לחיים, וכך להיות במיטבכם.

זו הדרך לחיים מהנים, פרודוקטיביים ומספקים יותר!

8 צבעי המאכל שיוצאו משימוש בארה"ב

הנה כמה צבעים נפוצים, כולל השמות הנוספים שלהם, ומה שכדאי לדעת עליהם:

שם הצבע

שמות נוספים

סכנות עיקריות

אדום 40 129E

Allura Red

היפראקטיביות אצל ילדים, השפעה על מערכת החיסון, התנהגות תוקפנית

אדום הדרים 2 121E

Citrus Red 2

חשוד כמסרטן, רעילות לכבד, מחולל מוטציות אפשרי

כתום בי   111E

Orange B

מכיל מזהמים, פגיעה בכבד ובכליות, מסרטן אפשרי

צהוב 5   102E

Tartrazine

אלרגיות, התנהגות עצבנית, התקפי אסטמה, פגיעה בריכוז

צהוב 6   110E

Sunset Yellow

אלרגיות, היפראקטיביות, דלקות עור, הפרעות הורמונליות

ירוק 3    143E

Fast Green

רעילות, גידולים בשלפוחית השתן, פגיעה במערכת העצבים

כחול 1   133E

Brilliant Blue

פגיעה בתאים, הפרעות במערכת העצבים, השפעה על קרישת דם

כחול 2   132E

Indigo Carmine

גידולי מוח (בבעלי חיים), פגיעה במערכת החיסון, השפעה על הכליות

צבעי מאכל - המצב בישראל

בישראל, השימוש בצבעי מאכל סינתטיים מוסדר על ידי משרד הבריאות, אך הרגולציה נחשבת למתונה יחסית למדינות כמו נורווגיה או קליפורניה.

רגולציה קיימת:

  • משרד הבריאות מתיר שימוש בכ-15 צבעי מאכל סינתטיים, כולל צבעים שנויים במחלוקת כמו אדום 40 (Allura Red), צהוב 5 (Tartrazine), צהוב 6 (Sunset Yellow) וכחול 1.
  • עם זאת, אין בישראל איסור גורף על צבעים שנאסרו במדינות אחרות, כמו אדום 3 או צבעים מקבוצת האזו.
  • התקנות מגבילות את הכמות המותרת לשימוש ומחייבות סימון ברור של צבעי המאכל על גבי האריזה, לפי תקן E האירופי.
  • בישראל מותרת “הכמות הנאותה” – הכמות המזערית הדרושה להשגת התוצאה הטכנולוגית הרצויה תוך שמירה על תנאי ייצור נאותים, ובתנאי שהוספת תוסף המזון אינה מטעה את הצרכן”. כלומר, משרד הבריאות בישראל סומך על יצרן המזון שישמור על בריאות הצרכן.

לבחור טוב יותר

  • לא חייבים לוותר על אוכל צבעוני – רק לבחור את הצבעים הנכונים!
  • להעדיף צבעים טבעיים שמופקים מצמחים כמו: כורכום (צהוב), סלק (אדום), ענבים כהים, פפריקה (כתום-אדום) וספירולינה (ירוק).
  • להעדיף מוצרים שעליהם כתוב “ללא צבעי מאכל מלאכותיים”.
  • ללמוד לקרוא תוויות. זה יותר פשוט ממה שזה נשמע!
  • בפעם הבאה שאתם עומדים מול מדף עמוס מוצרים צבעוניים – תעצרו רגע ותשאלו את עצמכם: האם זה באמת אוכל שטוב לי? או שזה רק נראה טוב?
  • זכרו: שינוי מתחיל בבחירה שלנו – וכשאנחנו בוחרים בריא, גם החברות יתחילו להשתנות.

שיהיה בהצלחה ולבריאות,

רואי

רואי הניג

אהבת את המאמר?

כדאי לשתף חברות וחברים שלדעתך יתחברו אליו גם הם:

אהבת את המאמר?

הירשמו כאן כדי לקבל עדכונים למייל,
על מאמרים חדשים שיוצאים, ועוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד צעד קטן לקבלת ה-PDF וצפייה בהדרכה הראשונה 85%

יופי – כמעט שם!

כדי לצפות בהדרכת הוידאו + לקבל את קובץ ה-PDF  למייל שלכם, מלאו פרטיכם למטה.

זו הדרך לחיים מהנים, פרודוקטיביים ומספקים יותר!

%D7%9C%D7%94%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%98%D7%91%D7%A0%D7%95.jpg

קבל/י את הידע, הטיפים והשיטות שיעזרו לך להיות במיטבך, מבחינת בריאות, אנרגיה, הרגשה, פרודוקטיביות, ועוד

אל תפספסו את הוידאו, והמאמרים החדשים:

הירשמו למגזין שלנו

וקבלו עוד הרבה ידע על שילוב של בריאות וחיים טובים
מגזין להיות במיטבי מאת רואי הניג