ג'ינג'ר - איך להשתמש בו כדי שיחמם אותך מבפנים, ויתמוך בהרזיה בריאה
ג'ינג'ר - הסופרפוד שמחמם אותך מבפנים
האם ידעת שג’ינג’ר יכול לעזור לך לשמור על חום הגוף גם בימים הקרים ביותר?
בנוסף, מחקרים מראים שג’ינג’ר תומך בשריפת קלוריות, שיפור חילוף החומרים והפחתת דלקות בגוף!
בוידאו הזה נדבר על: איך ג’ינג’ר מפעיל את תהליך התרמוגנזה ומחמם את הגוף מבפנים, התרכובות הפעילות בג’ינג’ר שמקדמות שריפת שומן, יתרונות בריאותיים נוספים של ג’ינג’ר – שיפור עיכול, תמיכה במערכת החיסון והפחתת דלקות.
נדבר גם על איך אפשר לצרוך ג’ינג’ר בקלות וליהנות מכל היתרונות הבריאותיים שלו.
כדי להתעדכן כשיוצא וידאו חדש, מומלץ להירשם לערוץ בלחיצה על הכפתור >

פרקי ההדרכה וזמניהם
00:00 – פתיחה
1:18 – למה כדאי לנקות את חומרי ההדברה
3:38 – 2 שיטות מבוססות מחקר לניקוי חומרי הדברה
5:15 – איך לנקות חומרי הדברה עם חומץ
9:20 – איך לנקות חומרי הדברה עם סודה לשתיה
14:08 – סיכום
מה זה ג'ינג'ר
ג’ינג’ר (Zingiber officinale) הוא צמח רב-שנתי ממשפחת הזנגביליים, שמקורו בדרום-מזרח אסיה. החלק העיקרי בו משתמשים הוא קנה השורש (ריזום), הנחשב לאחד מהצמחים הרפואיים החשובים בעולם.
ג’ינג’ר מכיל תרכובות פעילות כמו ג’ינג’רול ושוגאול, האחראיות על טעמו החריף והשפעותיו הבריאותיות. הוא ידוע כתומך במערכת העיכול, מפחית דלקות, מחזק את מערכת החיסון ומגביר תרמוגנזה – תהליך יצירת חום בגוף.
בנוסף, נעשה בג’ינג’ר שימוש ברפואה המסורתית לטיפול בבחילות, חיזוק אנרגטי והפחתת כאבים. ניתן לצרוך אותו טרי, מיובש, כאבקה, בתה, או כתוסף תזונה.
השפעות בריאותיות של ג'ינג'ר
- הגברת חילוף החומרים ושריפת שומנים: מחקרים מצאו כי הג’ינג’ר מכיל תרכובות פעילות כמו ג’ינג’רול ושוגאול, התורמות להגברת התרמוגנזה – תהליך שבו הגוף מייצר חום ושורף קלוריות. תהליך זה עשוי לסייע גם בהפחתת משקל הגוף ובשיפור פרופיל השומנים בדם.
- חיזוק מערכת החיסון: בשל תכונותיו האנטי-מיקרוביאליות והאנטי-דלקתיות, הג’ינג’ר תורם לחיזוק מערכת החיסון ומסייע במניעת זיהומים.
- תכונות אנטי-דלקתיות: הג’ינג’ר מכיל תרכובות בעלות פעילות נוגדת דלקת, המסייעות בהפחתת דלקות וכאבים, במיוחד במצבים כמו דלקת מפרקים.
- שיפור תפקוד מערכת העיכול: הג’ינג’ר משפר את תהליכי העיכול, מסייע בהפחתת גזים ונפיחות, ומקל על תסמינים של תסמונת המעי הרגיז.
- שיפור זרימת הדם: ג’ינג’ר ידוע בתכונותיו המשפרות את זרימת הדם, מה שעשוי לסייע בהפחתת לחץ דם. החומרים הפעילים בג’ינג’ר, כמו ג’ינג’רול, תורמים להרחבת כלי הדם, מה שמקל על זרימת הדם ומפחית את העומס על הלב. בנוסף, לג’ינג’ר יש השפעה מחממת, המסייעת בהגברת זרימת הדם ההיקפית, במיוחד בגפיים
- תמיכה בניהול סוכר בדם: מחקרים הראו שהוא יכול לעזור לאנשים עם סוכרת. נחקר בשל יכולתו לסייע בניהול רמות הסוכר בדם, במיוחד בקרב אנשים עם סוכרת סוג 2. מחקרים מצביעים על כך שג’ינג’ר עשוי לשפר את הרגישות לאינסולין ולהפחית את רמות הגלוקוז בדם.
- הקלה על בחילות והקאות: סקירה מדעית מצאה כי הג’ינג’ר יעיל בהפחתת בחילות והקאות, במיוחד בקרב נשים בהריון ובאנשים העוברים טיפולים כימותרפיים.
- הפחתת כאבי מחזור: מסייע בהפחתת כאבים ודלקות. מחקרים הראו כי ג’ינג’ר עשוי להיות יעיל בהפחתת כאבי מחזור (דיסמנוריאה). במחקר שפורסם בכתב העת “נטורופדיה” נמצא כי ג’ינג’ר היה יעיל בהפחתת כאבי מחזור בקרב נשים, והשפעתו הייתה דומה לזו של תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות (NSAIDs). החומרים הפעילים בג’ינג’ר, כמו ג’ינג’רול ושוגאול, בעלי תכונות אנטי-דלקתיות, המסייעות בהפחתת דלקות וכאבים.
קבלו הדרכה מיוחדת לצפייה + קובץ PDF להורדה:
הנה אמת חשובה ביותר:
לחיות חיים בריאים זה לא רק עניין של כוח רצון.
יש סיבות אחרות שבגללן קשה להכניס הרגלים בריאים לחיים, ובגלל זה אנו עלולים לא להנות מהאנרגיה והבריאות שיכולות להיות לנו.
לדוגמה: דפוסי חשיבה והרגשה שמפריעים להצליח. חשוב ביותר להכיר אותם ולהתגבר עליהם!
בהדרכת וידאו + קובץ PDF שאשלח למייל שלכם, אסביר מה הם ואיך לשנות אותם ולהתגבר עליהם, כדי שיהיה לכם הרבה יותר קל להטמיע הרגלים בריאים לחיים, וכך להיות במיטבכם.
זו הדרך לחיים מהנים, פרודוקטיביים ומספקים יותר!

תופעות לוואי וזהירות
- נשים בהריון – מומלץ במינון נמוך.
- אנשים עם בעיות קרישה – עלולים לדלל את הדם.
- חולי סוכרת – יכול להשפיע על רמות הסוכר.
תפקידים עיקריים של PGC-1α:
- ויסות פעילות המיטוכונדריה – PGC-1α משחק תפקיד מרכזי ביצירת מיטוכונדריה חדשות בתאים (ביוגנזה של מיטוכונדריה). זה קריטי במיוחד לרקמות עם צריכת אנרגיה גבוהה כמו שרירי השלד, הלב, ותאי השומן החומים.
- המרת שומן לבן לשומן בז’ – מחקרים מצביעים על כך ש-PGC-1α מעורב בתהליך המכונה “browning” (הפיכת תאי שומן לבן לתאי שומן בז’, הדומים במבנה ותפקוד לשומן חום). תאים אלו שורפים יותר אנרגיה ומייצרים חום.
- ויסות התרמוגנזה – PGC-1α מפעיל גנים המקושרים להפקת חום, במיוחד בתאי שומן חום, על ידי הגברת הביטוי של UCP-1 (Uncoupling Protein 1), חלבון שמאפשר למיטוכונדריה לייצר חום במקום ATP.
- השפעה על סיבולת שרירית – רמות גבוהות של PGC-1α מקושרות לשיפור ביצועים אירוביים, מכיוון שהוא מעודד שינויים בשרירי השלד, מה שהופך אותם ליותר סיבולתיים.
- תפקיד במטבוליזם הגלוקוז והשומנים – הוא משפיע על רמות הסוכר בדם, רגישות לאינסולין, ושריפת שומנים כמקור אנרגיה.
קישורים למאמר
שיהיה בהצלחה ולבריאות,
רואי

אהבת את המאמר?
כדאי לשתף חברות וחברים שלדעתך יתחברו אליו גם הם:
אהבת את המאמר?
הירשמו כאן כדי לקבל עדכונים למייל,
על מאמרים חדשים שיוצאים, ועוד
כמה ג’ינג’ר מותר לצרוך ביום?
ג’ינג’ר נחשב לצמח בטוח, אבל מקובל עד 5 גרם ביום (כף בערך)