לחיות את חיי הכי טוב שביכולתי – עכשיו ובעתיד
{ גיליון 6 }
“ביטחון איננו רק הטנק, המטוס וספינת הטילים. ביטחון הוא גם, ואולי אף קודם כול האדם – האדם, האזרח הישראלי. ביטחון הוא גם החינוך של האדם, הוא הבית שלו, הוא הרחוב והשכונה שלו, הוא החברה שבתוכה צמח. וביטחון הוא גם התקווה של האדם.”
(יצחק רבין)
אלו ימים עם הרבה רגשות קשים – צער ואבל, כעס ופחד, תיסכול ובילבול.
אבל…
המשימה שלנו – הלאומית ובראש ובראשונה האישית, היא לא להישבר.
לא להיות מרוסקים. לא ליפול מבלי קום.
להפך – לעמוד על רגלינו חזקים ומגובשים מאי פעם, להתלכד ולנצח, ברמה האישית והלאומית.
אני שולח את תנחומיי ואהבתי לכל בני עמנו שחוו כאב ואבדן, ומזמין אתכם לקליניקה שלי למפגש ללא תשלום.
לכל ישראל קשה עכשיו, כולל מי ששוהה עכשיו בחו”ל.
מבחינתי, המשימה הגדולה שלי כעת, היא לסייע ולתמוך באיזון ובחוסן האישי שלנו כישראלים. לשם כך פתחתי קבוצת וואטסאפ חדשה, בה אתן תמיכה, הדרכות ומפגשי זום, שמטרתם היא חיזוק האיזון והחוסן הפנימי.
הקבוצה מתאימה לכם במיוחד, אם המצב הוציא אתכם בצורה משמעותית משגרת יומכם, מקשה אליכם ללכת לישון בזמן סביר, או לתפקד בכלל. אם אתם חווים רגשות ומחשבות קשים בצורה חזקה יותר ממה שאתם מרגישים שכסביר. אם חשוב לכם לחזק את האיזון והחוסן הפנימי שלכם במצב ובזמן המאתגרים האלה, כדי להיות במיטבכם – וזה כל כך חשוב, בעיקר עכשיו.
כשאנחנו נמצאים בסטרס ולחץ, הקושי הרגשי והנפשי שלנו, משפיע מייד על מערכות הגוף שלנו, לרבות מערכת העצבים – לא סתם המילים “עצבנות” ו”לחטוף עצבים”….
העצבים מעבירים את האותות החשמליים מהמוח שלנו לכל הגוף, מהגוף למוח, ובתוך המוח עצמו. מה שחשוב להבין, שלעומת חוטי חשמל, העצבים הם תאים חיים, שבפעילות מוגברת לאורך זמן, הם נשחקים ומתעייפים, ויעילות פעולתם פוחתת.
וכך גם אנחנו – ככל שמערכת העצבים שלנו פועלת באינטנסיביות רבה ולאורך זמן, גם אנחנו נשחקים – מתעייפים מצד אחד, והופכים למתוחים ועצבניים יותר, מצד שני.
אז מה לעשות עם זה? להבין את הרעיון, להיות מודעים כשזה המצב, ולפעול באופן מכוון לתמיכה וחיזוק של הגוף שלנו בכלל, ובמערכת העצבים שלנו בפרט.
בגיליון הקודם שיתפתי אתכם בוידאו בו אני מראה תרגיל טאי צ’י מעולה לעשות את זה, והפעם ארחיב על תחום אחר לחלוטין בעניין – צמחי מרפא.
יש צמחי מרפא רבים, שצריכתם יכולה לעזור להרגע במגוון מנגנונים ביולוגיים שונים, וחלקם מזין ממש את מערכת העצבים, ברכיבי התזונה שקיימים בתוך תאי העצב. יש על כך מחקרים רבים קליניים, ובמכללת וינגייט אני בין היתר מלמד אותם בסמסטר השלישי של קורס צמחי מרפא. יש לנו שם 2 שיעורים שמתמקדים בצמחי מרפא שמשפיעים לטובה על מערכת העצבים.
הדרך הפשוטה והזולה ביותר לצריכה של צמחי המרפא האלו היא בחליטה של צמחים שאפשר למצוא בגינה, בשוק או אפילו בתיונים של חליטות צמחים.
דוגמאות לצמחים כאלה הינן: קמומיל, מנטה ונענע (לא בהנקה), מרווה (לא בהריון), לואיזה, מליסה, קינמון, ציפורן, תה ארל גריי, גרניום לימוני (לא בהריון), זוטה לבנה ועוד.
אם אתם רוצים השפעה משמעותית של איזון מערכת העצבים, כדאי לשתות 3-5 כוסות מהצמחים האלה ביום, ולהכניס לכל כוס 1-2 כפות של צמח יבש, או 3-4 כפות של צמחים טריים.
כדאי לשים אותם בכוס ועליהם מים שרתחו לפני כדקה (שלא יהיו רותחים לגמרי, כיוון שאז הם מוציאים הרבה מהשמנים האתריים הבריאים שבצמחים).
בנוסף לצמחים הנ”ל, שהינם עדינים יחסית, יש צמחים רבי עוצמה יותר, שאותם יש לקבל בקפסולות בחנויות כמוצר מדף, או במרשם מקצועי ומותאם אישית על ידי הרבליסט או נטורופת מוסמך (אפשר גם אצלי למי שרוצה).
במחקר משנת 2015, על 93 משתתפים, שקיבלו תמצית קמומיל במשך 38 שבועות, נמצאה ירידה משמעותית (כ-50%) בתסמיני חרדה כללית, ירידה בלחץ דם, וירידה במשקל.
בקבוצת הוואטסאפ “חוסן ואיזון פנימי”, אחת המשתתפות שיתפה שבשבועיים האחרונים היא עלתה 4 קילו, ושאלה מה לעשות כדי לעצור את זה. וזה לא רק היא – אני שומע את זה מכל עבר, ומספר די גדול של אנשים שליוויתי באופן אישי בעבר, עשו איתי פגישות של איזון אכילה רגשית השבוע.
צפו בוידאו הבא, את התשובה שלי לחברת הקבוצה:
בתחילת השבוע הלכתי לניחום אבלים, אצל מישהי שאמה נרצחה באחד מישובי העוטף. אחד הדברים שהיא סיפרה לי, היו שהיא לא מסוגלת כמעט לאכול, ובגלל שהיא ידעה שאכילה רגשית היא המומחיות שלי, היא שאלה אותי אם גם היעגר מסוגלות לאכול קשור לאכילה רגשית.
השבתי לה שכן, ואני רוצה לשתף אתכם בחלק מהתשובה שנתתי לה.
אמרתי לה כך: “מצד אחד, את לא צריכה להכריח את עצמך בכוח לאכול. מספיק קשה לך עכשיו גם בלי להילחם עם עצמך על זה, וזה טבעי שבשעת אבל ומצוקה גדולים, לא מורגש רצון לאכול.”
“יחד עם זאת”, הוספתי, “מצד שני אכילה מבטאת את החיבור שלנו לחיים – לא רק מבחינה פיזיולוגית, אלא גם מבחינה רגשית, ולכן חלק מההתמודדות הרגשית הוא גם לחזור לאכול – בעדינות, עם הרבה קשה לעצמך, אפילו אם את אוכלת קצת”.
היא אמרה שמה שאמרתי עוזר לה, והלכנו שנינו לאכול קצת מארוחת הערב שהיתה אצלם.
אם כל מה שקרה לתושבי העוטף, מה שקורה בצפון, ובעצם לכל מי שחוו וחווים אבידות וכאב – לא פשוט לנו להרגיש “בסדר”.
אבל חשוב גם לא להרגיש אשמה על “להרגיש בסדר”, כי אז ממש לא נהיה בסדר – אשמה היא רגש חזק ומערער מאוד.
וחשוב לנו כמדינה, וכבני משפחה, וכחברים, להיות עכשיו במיטבנו.
הנה התחלה טובה – הכנתי הדרכת בסיס חזקה בדיוק בשביל זה. בשבועיים האחרונים העברתי אותה בפורומים שונים, ועכשיו הקלטתי לכם אותה.
כאן אני שוב מזכיר את קבוצת וואטסאפ חדשה, בה אתן תמיכה, הדרכות ומפגשי זום, שמטרתם היא חיזוק האיזון והחוסן הפנימי.
הקבוצה מתאימה לכם במיוחד, אם המצב הוציא אתכם בצוררה משמעותית משגרת יומכם, מקשה אליכם ללכת לישון בזמן סביר, או לתפקד בכלל. אם אתם חווים רגשות ומחשבות קשים בצורה חזקה יותר ממה שאתם מרגישים שנכון לכם. אם חשוב לכם לחזק את האישון והחוסן הפנימי שלכם במצב ובזמן המאתגרים האלה, כדי להיות במיטבכם – וזה כל כך חשוב, בעיקר עכשיו.
כך כתבה לי משתתפת בקבוצת הוואטסאפ “איזון וחוסן פנימי” שבאני מדריך:
“אישית קשה לי בעיקר לעבוד.. אני עצמאית, ומוצאת שהריכוז פשוט בורח ממני כל הזמן. אני כן מתיישבת לעבוד, אבל מאד מהר מגלה שאני ‘לא שם’…”
כפי שאני עושה בקבוצה הזו, אני עונה לרוב בוידאו קצר. מוזמנים לצפות:
כדאי להירשם לערוץ היוטיוב בלחיצה על הכפתור האדום למטה, ולראות עוד וידאו כשהם יוצאים.
בואו נחליט שאנחנו ננצח, שנחזיר ימים טובים. גם תושבי העוטף רוצים את זה. נהיה חזקים, ונצליח!
ואם הייתם אתם במה שקרה בעוטף, או אם אתם קרוביהם, ואתם מכירים אותי ורוצים בעזרתי – אני מזמין אתכם לטיפול אצלי ללא תשלום. צרו איתי קשר ונתקדם משם.
בהצלחה לכולנו.
אני מזמין אותך לכתוב לי, לשאול ולהתעניין, ואחזור אליך בהקדם האפשרי.
לשם כך יש ללחוץ על הכפתור למטה
© 2024 כל הזכויות שמורות לרואי הניג